Przepisy

Sałatka z rukolą i mozarellą

Ciężko jest przecenić wartość odżywczą rukoli, która wzmacnia odporność, zapobiega anemii i osłabieniom organizmu. Rukola, niestety często niedoceniana na polskich stołach, jest smacznym dodatkiem do różnych sałatek i wielu potraw.

Bruschetta z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Włoskie smaki nie bez kozery świecą triumfy na naszych stołach. Świeże, soczyste warzywa, aromatyczne zioła, oliwa z oliwek i czosnek nadają potrawom tak lubiany, południowy smak. Przywodzi on na myśl słońce i wakacje w uroczych, włoskich czy hiszpańskich miasteczkach. Jednakże najważniejszą zaletą tych dań jest niewątpliwie ich prostota i łatwość przygotowania.

Warstwowa sałatka z kurczakiem a'la gyros

Zbliżająca się wiosna nastraja nas do eksperymentów, także tych smakowych. Cieplejsze dni skłaniają do lżejszej kuchni, stąd częściej sięgamy po sałatki. Dodatek aromatycznego kurczaka, uczyni z dania sycącą i kuszącą alternatywę dla klasycznego obiadu.

Z poradnika

Jak wybrać dobry parowar?

Chęć bycia „fit” i popularyzacja zdrowego trybu życia to trend, który coraz bardziej zakorzenia się w naszym społeczeństwie. Nieo

Czytaj więcej